16 oktober 2025
16 oktober 2025 - Cairo, Egypte
De dag begon met het verlaten van de drukte van Caïro voor de uitgestrekte stilte van de woestijn. Met twee 4x4's trokken we de diepte in. De eerste stop was om muntjes te zoeken : fossielen, de stille getuigen van een tijd dat deze zandvlakte nog een oceaan was. We waren op zoek naar deze versteende schatten.
We werden de hele route begeleid door een Bewaker met een groot geweer , die vervolgens de hele weg zat te slapen.
Vervolgens verdiepten we ons in het woestijnlandschap. De rit ging met 60 km per uur door de woestijn.
Onze volgende stop was 'Wadi el hitan', de walvisvallei, waar fossielen van walvissoorten liggen en waar prachtige rotsformaties zijn', een plek die de evolutie van het leven op aarde tastbaar maakt.
Om bij het 'Magische meer' te komen, moest de Toyota Rav heel wat acrobatische toeren uithalen, wat de avontuurlijke aard van de tocht benadrukte. We bezochten ook de 'Spring Oase' , waar Christie en Amy nog een stukje paard hebben gereden en de 'Watervallen', verfrissende oases in de hitte.
Ook nu was de lunch weer rond half 4, bij Tunis.
Vervolgens werden we getrakteerd op de aanblik van 'Rotsformaties/ zandsculpturen in de vorm van watermeloenen', een staaltje van de natuurlijke erosiekracht van wind en zand.
Het was een lange dag, van 7.00 uur tot 19.45 uur,maar weer zeer indrukwekkend
Marion:16 oktober 2025Mooie reis hoor zo samen 🥰
Familie Schenning:16 oktober 2025Ja het is mooi en ook heel bijzonder om nog een keer met het hele gezin op vakantie te zijn.
Marion:16 oktober 2025Prachtige foto’s ook