Zomervakantie 4 juni tot en met 20 juni 2026

8 juni 2026 - Brno, Tsjechië

De tent is ingepakt, alles staat klaar, maar Niek heeft een ontstoken oorschelp. Dat heeft hij al een dag of 5 en het wordt alsmaar erger. Hij gaat bijna om de dag naar de dokter en die weet het niet. Eerst dachten ze aan wondroos maar de antibioticakuur doet niets..4 juni wordt er een kweek genomen en 5 juni de uitslag: gordelroos van de 7e zenuw. Hij krijgt virusremmers en gelukkig doen die meteen hun werk. We besluiten dan zaterdagochtend toch maar te gaan. Het plan was om richting Oostenrijk te rijden maar door de druk in het oor is Niek soms erg duizelig en dus wandelen door de bergen is geen optie. Wat dan?

Ik had al eerder eens gelezen over Brno, de tweede stad van Tsjechië. Dus stellen de navigatie daarop in. Het is niet druk op de weg dus ik rijd het grootste deel zodat Niek dutjes kan doen en om half 8  's avonds checken we in bij Orea Santon hotel aan het stuwmeer bij Brno.

De volgende ochtend ontbijt op het terras met uitzicht op het meer, waardoor we meteen vakantiegevoel hebben. Vervolgens rijden we naar het centrum van Brno en bezoeken de kerken en het knekelhuis. Voor onze doen allemaal heel rustig met veel terrasjes pikken. Het is een prachtige stad. Te vergelijken met Praag maar dan zonder internationale toeristen. Wat een genot en wat een rust. Geen Nederlanders, geen Aziaten.

Tegen een uur of 4 rijden we terug en gaan nog lekker even rusten en zonnebaden aan de rand van het meer.

We willen nog een nacht extra boeken maar het hotel is vol dus vertrekken we maandag weer. Het wordt mooi weer dus we gaan 80 km verderop naar Lednice.

1. Marion:
    9 juni 2026
    Lieve broer en schoonzus, sodepiepers broertje wat kun je toch allemaal krijgen. Maar gelukkig doet de medicatie nu wel goed zijn werk en kunnen jullie lekker genieten van de vakantie. Wandelen in de bergen komt vast nog wel een andere keer, voor nu zeggen deze foto's genoeg dat het daar ook erg mooi is waar jullie zitten. Geniet ervan en tot het volgende verslag.
  2. Familie Schenning:
    9 juni 2026
    Gelukkig gaat het met de dag beter, dus we zullen zien hoe de vakantie verder zal.lopen
  3. Christie Mennega:
    9 juni 2026
    Geniet ervan! Ziet er heerlijk uit!
  4. Jan Versmissen:
    9 juni 2026
    Gaaf zo op de bonnefooi lekker zoeken naar mooie plekjes!!! Geniet er van 🌺🍀. En niet te hard aan zijn oren trekken als hij niet luisterd dan tante Ankie😘🌞🌞