23 juni 2024 dag 9 Ice and Fire

24 juni 2024

IJsland is het land van ijs en vuur. De route  van vandaag past  in dat thema. Als eerste wandelen we door Asbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer. Daarna rijden we naar de kraters van viti en wandelen we  eerst om het kratermeer en daarna om de solfatenvelden. We lopen door de sneeuw en lopen langs borrelende moddervelden. Het ruikt er "heerlijk" naar rotte eieren; Het is een bizar landschap met schitterende kleuren. Ook bezoeken we het dichtbij gelegen solfatenveld Hverir met kokende modder en bergjes steen met fluitende stoom.  Dan rijden we door naar de warmwater grot Grjotagia. En weer een stukje verder naar Dimmuborgin. Dit zijn lavavelden met bijzondere lava-rots-formaties, maar dat is ons iets te commercieel, want de paden er tussendoor zijn geasfalteerd. We wandelen vervolgens langs het Myvatn meer bij Hodj en Skutustadir. Bij het laatste zijn pseudokraters: dit zijn kraters die ontstaan zijn door gasbellen.. heel indrukwekkend. We rijden de hele Diamond Circle rond tot Husavik waar we lekker gaan eten. Omdat het vandaag mooi weer is,  zien we nu ook de hele Baai van Husavik. Dit was dezelfde baai dan gisteren bij het walvissen spotten, maar toen was er  zoveel regen dat we helemaal niets hebben gezien van de omgeving.. jammer zien we nu want dan was de tocht nog veel mooier geweest..Weer 250 km getoerd door een indrukwekkende omgeving..Er is hier namelijk een hotspot en de aardkorst is hier van 3 km dik, dus het borrelt en pruttelt hier constant.

1. Christie Mennega:
    24 juni 2024
    Ziet er heerlijk uit, fijn dat het weer mooi weer was vandaag!
  2. Marion:
    24 juni 2024
    Prachtig hoor en fijn van het weer, hier zijn gelukkig de weersvoorspellingen voor deze week ook heel goed 😊