12 , 13, 14 oktober 2025 Cairo
14 oktober 2025 - Cairo, Egypte
Magisch Caïro: Van Farao's tot Felucca's
Zondag 12 oktober: De start van het avontuur
Vandaag begon ons Egyptische avontuur! Vanaf Brussel vlogen we naar de duizendjarige stad Caïro. Zodra we geland waren, voelde je al de bruisende energie van deze metropool. De indrukken van de drukte en de nieuwe geluiden waren overweldigend, maar tegelijkertijd voelden we de opwinding voor wat ons te wachten stond. Snel naar bed, want de volgende dag stond in het teken van de schatten uit de oudheid!
Maandag 13 oktober: Pracht en praal in het Museum en de Koptische Wijk
Na een goed ontbijt werden we opgewacht door onze gids, de enthousiaste Alber. Hij nam ons mee naar het Grand Egyptian Museum (GEM), een indrukwekkend modern gebouw dat de geschiedenis van Egypte op een spectaculaire manier tentoonstelt. Met Alber's uitgebreide uitleg kwam elke beeld tot leven. Van de kolossale beelden in de Grote Hal tot de verfijnde kunstvoorwerpen, we hebben onze ogen uitgekeken.
's Middags maakten we een sprong naar een heel ander deel van de geschiedenis: de Koptische Wijk. Het was bijzonder om de culturele diversiteit van Caïro te ervaren. We wandelden door smalle, rustige steegjes en bezochten een prachtige oude Synagoge en twee sfeervolle Kerken. De stilte en de eeuwenoude sfeer in deze heiligdommen waren een welkome rustpunt na de hectiek van de stad. Wat een contrast met de faraonische grandeur van de ochtend!
Dinsdag 14 oktober: Groots, Groter, Grootst: De Piramides!
Vandaag stond de absolute topper op het programma: de piramides van Gizeh! We vertrokken vroeg om de hitte voor te zijn. Onze eerste stop was bij een kleinere piramide, waar we besloten naar binnen te gaan. Het was een intense ervaring: de gangen waren laag, de lucht was benauwd, maar het was ongelooflijk om zo diep in het hart van zo'n eeuwenoud bouwwerk te zijn.
Daarna volgde het echte werk: de Grote Piramide van Cheops. De strakke lijnen en de enorme blokken steen die perfect op elkaar aansluiten zijn werkelijk onvoorstelbaar. De enorme Grand Gallery. Hoe hebben ze dit duizenden jaren geleden voor elkaar gekregen? Het is een mysterie dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.
Vervolgens liepen we door naar de mysterieuze Sfinx. Daar stond hij dan, de king van het plateau, met de piramides op de achtergrond. Wat een iconisch beeld!
Na al dat wandel- en klimwerk waren we wel toe aan rust. Die vonden we in een papyrus museum/winkel, waar we even konden uitblazen, een verfrissing konden drinken en zagen hoe papyrus gemaakt wordt.
Maar de dag was nog niet voorbij! We werden opgehaald voor een heerlijk, ontspannen einde van de dag. We stapten aan boord van een traditionele zeilboot (felucca) op de Nijl. Terwijl de zon langzaam onderging, genoten we van een heerlijke picknick aan boord. Het zachte klotsen van het water en de rode gloed in de lucht maakten dit de perfecte afsluiting van deze dag vol wonderen.

Fijn om van jullie te horen en mee te mogen genieten.
Prachtige foto’s ook.
Klein detail (in de aanhef staat 12, 13, 14 juli maar het is toch echt oktober nu 🤣🤣🤣) Geniet nog van een mooie vakantie